Op een natuurlijke manier een mooie stralende huid!

Dorette, dé huidspecialist met een holistische aanpak

''Een gezonde huid is altijd mooi!''

Dorette Schoofs werkt vanuit de overtuiging en passie

Date

Fijn dat je mijn blog wil lezen

Wie is Dorette?

Fijn dat je mijn blog wil lezen.
Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Dorette Schoofs, eigenaresse van Dorette salon de beauté, een schoonheidssalon en pedicurepraktijk in het landhuis van Landgoed Duinlust te Overveen.
Geboren in Brabant, maar al van mijn 20ste wonend in Kennemerland, met een uitstap van 5 jaar naar Amsterdam.

Sinds mijn 14e ging ik zelf voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste om mijn puber puistjes de baas te blijven. Ik vond dat heerlijk, even een momentje voor mezelf en het rook er zo zalig.
En mooi meegenomen mijn puistjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik ben mijn moeder nog altijd dankbaar dat ze mij naar deze vakvrouw gestuurd heeft. Zij heeft mij geleerd om mijn huid iedere dag goed te verzorgen.  Ik wilde schoonheidsspecialiste worden.

Maar mijn vader besliste anders.

Je moet weten, het was 1975, ik een braaf verlegen meisje uit Brabant. Opgevoed met huisje, boompje, beestje. Mijn vader was een accountant voor medische beroepen en hij vond dat ik doktersassistente moest worden, dan kon ik trouwen met een arts!!

Dus ik naar “de Cloese” in Maarssen, een medische opleiding volgen voor katholieke meisjes bij nonnen, de Kanunnikessen van het Heilige Graf. Intern natuurlijk, heel veilig voor jonge vrouwen.
Geen slapeloze nachten voor mijn ouders. Ik moet toegeven, ik heb daar een prachtige tijd gehad.

Ik trouwde op mijn 21ste met een Bloemendaler (geen arts) en ging wonen in Haarlem, Amsterdam en daarna in Overveen. Ik heb nooit spijt gehad dat ik deze kant ben op gegaan. Ik voel me hier thuis.

Op mijn 22ste ben ik in de avonduren de opleiding voor schoonheidsspecialiste en pedicure gaan volgen bij Gerda Siemer in Amsterdam en was eigenlijk meteen verkocht, dit is wat ik graag wilde doen.  Vanaf 1983 begon ik een salon aan huis naast mijn werk op de Hartfunctie van het voormalige Elisabeth Gasthuis te Haarlem. Ik behandelde in het begin vooral huidproblemen, maar gaandeweg ben ik mijn passie gaan ontwikkelen voor huidverjonging, anti-aging en voeding.

Toen mijn kinderen werden geboren ben ik gestopt met het werken in het ziekenhuis en kon ik mij helemaal richten op mijn salon aan huis. In 2009 kreeg ik de kans om een winkel te huren in de gezellige dorpskern van Bloemendaal. Het was een professionele salon met een fijn team met alles onder een dak: schoonheid, anti-aging, huidverjonging, pedicure, manicure, ontharen en permanente make-up.

In 2018 volgde ik de opleiding Orthomoleculair schoonheidsspecialiste om, wat ik al jarenlang in de praktijk al deed, nog beter een oplossing te bieden voor huidproblemen, zoals acne, couperose, rosacea, eczeem.

Sinds 2 jaar werk ik weer alleen, ik kon de stress van langdurig zieke werkneemsters en geen goed personeel meer kunnen vinden, niet meer aan. 

Mijn salon is nu gevestigd in het Landhuis van Landgoed Duinlust in Overveen, een heerlijke plek om te werken. Voor mijn klanten goed bereikbaar met de fiets en als ze met de auto komen is er voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Na vele verjongingsopleidingen heb ik een concept ontwikkeld, om mijn klanten een natuurlijke gezonde jeugdige uitstraling te laten behouden of te geven.

Mijn  doel is niet, om je eruit te laten zien als een rimpelloze perfecte man of vrouw.
Wil je voor een snelle oplossing, zoals fillers, botox of ingrepen, dan moet je niet bij mij zijn, want uiteindelijk verbeter je met deze oplossingen je huid niet, integendeel.
Je moet jezelf nog wel herkennen in de spiegel.

Ik zelf wil graag vitaal oud worden, genieten van het leven, gelukkig zijn, iets voor anderen kunnen betekenen. En ik blijf mijn huid en mezelf  goed verzorgen, maar altijd op de natuurlijke manier.

Ik ga voor een gezonde jeugdige huid en uitstraling, jij ook?
Blijf mijn blog lezen, hoe jij dit kan bereiken.
Dorette

More
articles

×

Wil je op een natuurlijke manier een mooie stralende huid? Stuur me een WhatsApp of email naar: info@dorette.info

× Hoe kan ik je helpen?